免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
分享
返回列表 发帖

Najpopularniejsze rodzaje przekłuć do kolczyków – poznaj trendy!

Piercing intymny wśród kobiet zarabia na marek nie ale jako forma ozdoby, ale też jako technologia na zwiększenie pewności siebie, a w pewnych przypadkach – również doznań seksualnych. W relacji od miejsca przekłucia i subiektywnych preferencji, panie wybierają inne sposoby kolczyków, które składają funkcjonalność z estetyką. Oto najczęściej wybierane typy:

1. Banana barbell (bananowiec)
Delikatnie zakrzywiony pręcik z kulkami na tyłach – to pewien spośród najtańszych kolczyków do piercingu łechtaczki (np. hood piercing). Jest przydatny, łatwy w przechowywaniu i dostępny w wielu wersjach zdobionych.

Najczęściej wybierany do:

Vertical clitoral hood piercing (VCH)

Christina piercing

2. Barbell prosty (sztanga)
Klasyczny prosty pręcik z kulkami. Wybierany do przekłuć, gdzie kolczyk nie pragnie być zakrzywiony, np. przy poziomym przekłuciu kapturka łechtaczki.

Najczęściej wybierany do:

Horizontal clitoral hood piercing (HCH)

Inner/outer labia piercing

3. Kółko (circular barbell, captive bead ring)
Kółka z zamykaną kuleczką są bardzo stylowe i efektowne. Wybierane do różnych stanowisk w miejscowościach łechtaczki oraz warg sromowych.

Najczęściej chciany do:

Inner labia piercing

Outer labia piercing

Triangle piercing

4. Horseshoe (podkowa)
Otwarty kolczyk przypominający podkowę – zakończony kulkami lub ozdobnymi końcówkami. Lubiany za łatwe zakładanie i zdejmowanie.

Najczęściej chciany do:

Vertical clitoral hood

Wargi sromowe

5. Surface bar (kolczyk powierzchniowy)
Prostokątny kolczyk do przekłuć powierzchniowych, np. Christina piercing, umiejscowiony pionowo nad wzgórkiem łonowym. Piękny wizualnie, często wyszukiwany przez kobiety szukające bardziej oryginalnego stylu.

Środek i forma – na co zwrócić uwagę?
Do piercingu intymnego zaleca się wyłącznie biżuterię ze byliśmy chirurgicznej, tytanu, niobu lub złota. Warto unikać tanich stopów metali, jakie potrafią prowadzić reakcje alergiczne.

Podsumowanie
Wybór kolczyka zależy od rodzaju przekłucia, anatomicznych uwarunkowań oraz efektu, który chcemy zrobić – estetycznego, sensualnego czy praktycznego. Bez sensu na wybór, warto pamiętać, by piercing był wyprodukowany przez doświadczonego piercera, w czystych warunkach, a biżuteria była najcenniejszej klas.

Zobacz nasze zestawy do tatuażu Jeśli chcesz, mogę także przygotować środek na blog, opis do grupie sklepu z kolczykami intymnymi albo wpis edukacyjny na social media.

Cover-up, czyli pełne zakrycie starego tatuażu

Cześć wszystkim,

szukam ocenie i poznań osób, jakie wykonywały cover-up starego tatuażu – najlepiej całkowite zakrycie, natomiast nie tylko małą modyfikację czy wspomnienie tła.

Jestem stary tatuaż sprzed lat, który teraz zupełnie mi nie pasuje. Blaknął, kontury się rozjechały, tak i jeden przepis toż kilka "dziecko naszych czasów"... Wiecie, pewien spośród ostatnich świadomych pomysłów, które później się żałuje Marzył go zakryć nowym, dobrym projektem, jednak zależy mi, żeby tradycyjny był faktycznie niewidoczny.

Mam niewiele zapytań do bardziej praktycznych:

Czy całkowite zakrycie (bez prześwitów starego modelu) jest zdecydowane przy czarnym tatuażu?

Czy przy cover-upie jednak trzeba iść w ciemniejsze odcienie?

Jak patrzy proces myślenia takiego tatuażu – czy artyści zwykle tworzą coś pod określony typ starego?

Ile mniej więcej czasu a sesji trzeba zarezerwować przy silniejszym coverze?

Macie chyba ściągnięcia przed/po albo możecie zlecić dobrego artystę specjalizującego się w cover-upach (najlepiej okolice [tutaj możesz wprowadzić swoją stronę])?

Zależy mi, aby zatem stanowił czysty projekt, który przykryje całkowicie stary ślad, i wraz nie patrzał jak plama czy chaotyczna czarna dziura. Chciałbym też uniknąć lasera – przynajmniej na razie.
Będę lekki za wszą radę, zdjęcia i historie – zarówno udane cover-upy, jak również rady, czego zapobiegać.

Zobacz nasz zestawy do tatuażu

Dzięki z władzy oraz przesyłam!

Czy trzeba mieć uprawnienia do tatuowania?

Cześć wszystkim,
ostatnio coraz częściej widzę się z pytaniami od przyjaciół także kobiet zainteresowanych tatuowaniem – czyli w Polsce powinien pamiętać jedno specjalne uprawnienia lub licencję, żeby wykonywać tatuaże?

Spośród obecnego, co się orientuję, teraz nie jest w rodzimym regionie obowiązkowych państwowych certyfikatów czy licencji na tatuowanie, tak jak np. w sukcesu zawodu lekarza czy kosmetologa. Natomiast to nie znaczy, że ważna po prostu kupić maszynkę i rozpocząć tatuować bez przygotowania. Każde studio tatuażu musi spełniać rygorystyczne wymagania sanitarno-higieniczne wyznaczone przez Sanepid. Chodzi m.in. o sterylność narzędzi, odpowiednie wyposażenie, procedury dezynfekcji i wygodną utylizację odpadów.

Osoba wykonująca tatuaż powinna posiadać przeszkolenie z działu BHP i higieny pracy przy zabiegach naruszających ciągłość skóry. Często tatuatorzy kończą kursy z czystości i aseptyki, a ponadto szkolenia dotyczące pierwszej pomocy. W realizacji dobre przygotowania muszą od tatuatorów uczucia oraz portfolio, zanim uznają im funkcjonować z mężczyznami.

Podsumowując – nie jest poważnych "państwowych uprawnień" do tatuowania, a są wymogi medyczne i higieniczne, które trzeba spełnić. Tak i oczywiście o zadbać o wiedzę, wiedze i analizę, by nie zrobić nikomu krzywdy.

A gdy stanowi w Waszych miastach? Czy Sanepid często kontroluje studia tatuażu? Macie wydarzenia z kursami czy szkoleniami dla tatuatorów? Zobacz polecane zestawy do tatuażu

返回列表